Managers | teamleider : intervisie & supervisie

Schermafdruk%202018 01-25%2014.34.04

Kennismaken

Als je wilt investeren in coaching, dan wil je vast ook meer weten over de methodes, én (natuurlijk) of er een klick is. 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572

Hart, hoofd en techniek

Overal waar je als leidinggevende binnenstapt, breng je jezelf mee, dat is logisch, dat weet iedereen, maar er mee werken is toch vaak een uitdaging. Ik heb daar ervaring mee, ook als ik niets zeg wordt er al van alles vermoedt over mijn beweegredenen, dat zal ik met mijn gesprek en woordkeuze moeten uitbalanceren naar het doel dat ik voor ogen heb. Daar heb ik drie bases bij nodig. 
Drie centra van aandacht die ik wil toelichten, waarin ik je in kan bijstaan: 

Je aura | hart. 
Het klinkt wat zweverig, maar je persoonlijkheid snelt je vooruit. Voor dat je een woord gezegd hebt,heeft jouw uitstraling al invloed op jouw team. Hoe weet je wat jouw effect is, en hoe werk je ermee? Hoe hou je jouw emoties buiten een belangrijk gesprek, of kan je ze juist laten zien? Impact en verbinding vanuit jezelf maakt je geloofwaardig en daardoor effectiever.

Je hoofd.
Het is een soort computer waarin alles zit opgeslagen, hoe je iets wilt doen, waarom je dat wilt doen, waar je dat van plan bent, en je gehele voorbereiding en inhoud van je verhaal. Zonder toehoorders is het al een uitdaging om de ‘hoe’ volgens jouw plan te laten plaatsvinden.
Hoe hou jij grip op alles dat zich daarin afspeelt? Goed voorbereid en mindfull een presentatie of grote vergadering binnenlopen, dat is jouw wens. En als manager wil jij dat  een vergadering met jouw team lekker verloopt en dat daar ook alles ter tafel komt wat nodig is. 
Grip houden op de buiten- en binnenwereld vergt wat van jouw skills als manager, en zo komen we tot het laatste onderwerp: techniek.

Techniek.
Manager zijn leer je, hoe meer water onder de brug hoe relaxter jij kunt managen. En daarom weet je dat  als manager  baat  hebt bij gesprekstechnieken. Als die toch niet zo soepel verlopen als dat je had gewenst, dan zijn er twee manieren om daar naar te gaan kijken. Intervisie en Supervisie. De eerste is als manager jouw situatie bespreken met een andere manager en samen sparren en leren over de mogelijkehden die daar beter zouden kunnen. Supervisie is dat ik met je meeloop in je praktijk, en later met je bespreek wat alternatieven zouden kunnen zijn voor de situatie waar jij nu mee aan de slag wilt. 

Met wie heb je te maken als gesprekspartner, wil je oefenen voor een slechtnieuws-gesprek? Heb ij het lef om een andere vorm van vergaderen in te voeren? Hoe krijg jij jouw team in beweging theam’s waar ik je in kan bijstaan.

Anita werd ingeschakeld om de samenwerking tussen het secretariaat en het MT te verbeteren. Anita Sanders heb ik leren kennen als een on-the-job coach die haar mening helder en duidelijk geeft. Ze benoemt wat ze ziet en ervaart, ook als dat minder gemakkelijke onderwerpen zijn. Anita heeft flair en durf en geeft concrete tips voor verbetering. De resultaten bij de coachees waren snel zichtbaar.

Divisie directeur Gemeente

CONTACT    
Telefoon: 06 2423 7572
Anita als allround zangeres van Jazz tot  Pop:  Jukebox from the heart  
Kvk  6107 6627 / Adres: Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Anita werkt samen met :

* Techniek | geluidsprofessionals:  

* Vergaderlocatie: Zocherlounge

* Vergaderlocaties: ActionPlanet

* Weddingplanner: Marry & More

2019  Ontwerp en vormgeving: Irene de Groot  https://www.igro.nl